Home » Bitcoins » Litecoin Nadelen

Litecoin Nadelen

Net als alle andere valuta’s heeft Litecoin zijn eigen voor- en nadelen. In tegenstelling tot andere valuta’s heeft Litecoin zijn eigen systeem om zijn toevoer te reguleren. Dit is de reden waarom Litecoin een relatief eenvoudige economische structuur heeft. In tegenstelling tot andere cryptocoïnen heeft Litecoïne geen tussenkomst van centrale autoriteiten of verordening in de vorm van een overheid. Litecoins-aanbod is uitsluitend gebaseerd op het principe van relativiteit. Als zodanig kan het worden vergeleken met het Britse pond, dat een vaste aanbod heeft, maar binnen een paar seconden vrij kan worden verhandeld.

Een van de voordelen die Litecoin naar de tafel brengt, is de vrijheid ervan. In tegenstelling tot andere cryptocoins, kunnen Litecoin zijn gebruikers in staat stellen hun eigen kosten in transacties in te stellen. In feite biedt de Litecoin Foundation zelfs richtlijnen op welk niveau van vergoeding acceptabel is voor een transactie om succesvol te zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn het aantal vereiste bevestigingen en het aantal bevestigingen per handel. Als u meer wilt weten over deze functie, bekijk dan de LITECOIN FAQ, die beschikbaar is op de Litecoin-website hieronder vermeld.

In tegenstelling tot andere cryptocurrencies, heeft Litecoin geen overheidssteun. Dit betekent dat litecoïne niet onderworpen is aan de regels die gecentraliseerde valuta’s beïnvloeden, zoals de wetten die de activiteiten van banken binnen verschillende landen regelen. Dit geeft litecoïne een duidelijk voordeel als het gaat om het verhogen van de transactievermogen.

In een bepaalde manier is Litecoïne vergelijkbaar met een voertuig dat niet onder controle is van een bestuursautoriteit.

Een ander nadeel van litecoïne is dat de transactiekosten hoger zijn dan de meeste andere cryptocoïnen. Ze zijn ook vrij hoog in vergelijking met de vergoedingen die normaal worden opgeladen door marktspelers. Een manier waarop Litecoin-bedrijven proberen de kosten van hun transactiekosten te beheersen, is door hun markttransactiekosten plat te maken. Door dit te doen vermijden ze fluctuaties die kunnen worden geassocieerd met de kosten van gas of elektriciteit. Als u toevallig een website bezoekt op Litecoin, moet u ook nota nemen van de transactiekosten die u in rekening wordt gebracht.

Net als vele andere valuta wordt Litecoin gecontroleerd door enkele grote spelers op de monetaire marktplaats. Deze omvatten Via, NUCLEO en Liberty Reserve. Deze bedrijven regelen meestal een aanzienlijk deel van de Litecoin-marktplaats omdat ze het vermogen hebben om de snelheid van de circulerende valuta te beïnvloeden. Hierdoor hebben vele deelnemers van de marktplaats belangstelling voor regulatie van Litecoïne.

Major online retailers vragen vaak dat de snelheid van litecoïne wordt afgedekt of vergrendeld om ervoor te zorgen dat ze een concurrerend tarief krijgen.

Aangezien Litecoin niet wordt ondersteund door een centraal bureau, is het belangrijk om te onthouden dat er wijdverspreide oplichting op de markt kan zijn. Oplichting kan valse claims bevatten met betrekking tot inkomen en slagingspercentages. Als zodanig is het belangrijk dat u alles doet wat u kunt om uzelf te beschermen en te begrijpen wat u ondertekent wanneer u uw persoonlijke gegevens invoert of een betaling doet.

Krijg meer informatie hier Bitcoinmeester