Home » Verbouwen » Hoe radiatorconversie te doen?

Hoe radiatorconversie te doen?

radiator conversie

Hoe radiatorconversie te doen?

Om uw oude cv-radiator om te bouwen naar gas heeft u een aantal mogelijkheden. Een daarvan is om de radiator te krijgen en deze professioneel te laten installeren door een radioloog. Dit is wellicht de beste oplossing als je oude radiator in goede staat verkeert en je er het budget voor hebt. Zo niet, dan zijn er verschillende goedkopere alternatieven voor radiatorombouw: u kunt kiezen voor een voordelige radiator met dubbele beglazing, of u kunt gewoon een radiatorombouw kopen die ook als radiator kan worden gebruikt – wat u het voordeel geeft dat u kunt wisselen de temperatuurinstelling van de radiator naar believen, terwijl conventionele radiatoren een temperatuurregeling hebben die alleen beschikbaar is als de radiator in gebruik is. In ieder geval zijn hier een paar eenvoudige tips die u zullen helpen om uw radiatorombouw tot een succes te maken.

Controleer uw radiator om te zien of deze in goede staat verkeert. Als u het niet zeker weet, laat u hem dan scannen met een infrarood warmtebeeldcamera. U zult waarschijnlijk gaten in de radiatorbehuizing moeten maken – u zou enkele kleine moeten kunnen vinden, of grotere met een flexibele stalen voering. Verwijder de radiatorbekleding en verwarm de radiator voor (indien mogelijk met de open vlam) om ervoor te zorgen dat deze niet vlam vat voordat u iets anders doet. Op deze manier kunt u de onderdelen identificeren die moeten worden vervangen.

Als je dat hebt gedaan en de radiator voldoende is afgekoeld, wil je de radiatorbekleding opnieuw bevestigen. Het enige stuk dat niet opnieuw hoeft te worden bevestigd, is de onderkant van de radiatorbehuizing, omdat die meestal op de radiator zelf wordt gelijmd, zodat de radiatorbekleding op zijn plaats blijft. U kunt eventueel wat hittebestendige of waterdichte lijm gebruiken om de radiatorbekleding op de radiator te bevestigen. Als u andere onderdelen van de radiator moet vervangen, zou dat relatief eenvoudig moeten zijn; als je een nieuwe ventilator wilt installeren, moet je weten wat voor ventilatoren je op je ketel hebt. Warmte die door je huis stroomt, kan problemen veroorzaken bij oudere ventilatoren; een professionele radiatorventilator-installateur zal de nieuwe gemakkelijk kunnen plaatsen.

Meer informatie op: https://123ombouw.nl