Home » Makelaardij » Een makelaar kiezen bij het verkopen van een huis

Een makelaar kiezen bij het verkopen van een huis

Een makelaar kiezen bij het verkopen van een huis

Makelaar

Houd bij het kiezen van een makelaar rekening met de commissie die zij in rekening brengen en hoeveel tijd zij aan uw onroerend goed zullen besteden. De commissie is gebaseerd op een standaard vastgoedtransactie. Het is echter essentieel om het algemene beeld te overwegen om te bepalen of u een ander middel moet gebruiken. Naast het controleren van hun prestaties, moet u overwegen of ze een geschiedenis hebben van het voltooien van transacties.

Hoewel sommige huizenverkopers ervoor kiezen om de verkoop-door-eigenaar-route te proberen om hun huis zelf te verkopen, zijn de voordelen relatief klein. Hoewel het u vijf tot zes procent op uw commissie kan besparen, moet u tijd besteden aan het op de markt brengen van uw huis, het opvolgen van kopersleads en het onderhandelen over aanbiedingen Beumer. Een goede makelaar kan u tijd en geld besparen terwijl uw woning snel wordt verkocht.

Een andere veelgemaakte fout die veel verkopers maken, is het accepteren van aanbiedingen die geen onvoorziene omstandigheden van een koper bevatten. De onvoorziene situatie van een koper is een clausule in een koopcontract van een huis waarin staat dat een koper het onroerend goed pas kan kopen na de verkoop van zijn huidige woning. Veel verkopers zullen een aanbieding met deze clausule accepteren, maar een onvoorziene aanbieding wordt over het algemeen als concurrerender beschouwd. Kopers willen misschien ook de sluitingsdatum verlengen om tegemoet te komen aan andere verplichtingen, zoals een nieuwe baan of schoolroosters. In deze gevallen kan de verkoper de voorkeur geven aan een koper die in hun tijdschema past.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een huis, is het essentieel om een makelaar te vragen naar eventuele problemen ermee. Een huis dat al lang op de markt staat, kan tal van problemen hebben die niet door de verkoper zijn bekendgemaakt. Bovendien kan een woning die al lang te koop staat te wijten zijn aan een verkoper die heeft geweigerd de vraagprijs te verlagen. Een makelaar kan u ook helpen bij het onderhandelen over commissietarieven.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: https://www.beumer.nl/