Home » Woningen » Een huis verkopen met een makelaar?

Een huis verkopen met een makelaar?

Een huis verkopen met een makelaar?

Een baan als makelaar is een spannend en lonend carrièrepad. Naast de gebruikelijke verantwoordelijkheden van een makelaar, krijgt u ook de kans om in contact te komen met potentiële kopers, waardoor u vragen kunt stellen die u normaal niet zou stellen. Een makelaarskantoor neemt ook het werk uit handen om potentiële kopers rond verschillende eigendommen te laten zien. In ruil daarvoor verdient de makelaar een commissie, waardoor hij veel tijd en energie kan steken in het presenteren van uw woning.

Makelaar

Uw makelaar heeft deskundige kennis van de vastgoedmarkt, zodat hij of zij de juiste prijs voor het onroerend goed kan bepalen Zoetermeer vooral. Via het Kadaster geeft de makelaar ook informatie over de partijen bij de verkoop, zoals hun contactgegevens en de datum en tijd van de bezichtiging. Dit is essentieel voor het vlotte verloop van de verkoop. De makelaar moet ook in staat zijn om bezichtigingen te regelen en potentiële kopers rond te leiden in de woning. Ook na een bezichtiging dient de makelaar zorg te dragen voor de veiligheid van uw woning.

De vergoeding voor makelaars voor de verkoop van woningen varieert sterk. Ze brengen 0,5% tot 3% van de verkoopprijs in rekening en kunnen extra kosten in rekening brengen voor het op de markt brengen van uw eigendom. De vergoedingen moeten van tevoren worden overeengekomen, zodat u niet meer betaalt dan nodig is. De gemiddelde kosten van een makelaar in het VK zijn 1,3%, maar dit kan variëren. Dit is het op één na duurste deel van verhuizen in het VK, na zegelrecht.

Voor meer info klik je deze site aan: Lammersmakelaars.nl