Psst. Ik moet je iets vertellen.

Hoi.

Hallo!

Jij daar.

Ik heb iets vreemd te vertellen. Dus niet schrikken en neem het vooral niet persoonlijk.

Maar het zit dus zo: de laatste tijd heb ik het wat gehad met mensen.

Ja, I know (efkes een woordje Engels ertussen), unpopular opinion (hupla, nog twee woordjes). En natuurlijk gaat het niet om de mensen op zich, want er zitten heus wel wat heel erg leuke exemplaren tussen. Dat hoor je me helemaal niet zeggen.

Eigenlijk hoor je me niks zeggen.
Tenzij jullie mij persoonlijk kennen en weten hoe mijn stem klinkt.
En dan deze tekst met mijn stem in jullie hoofd aan het lezen zijn.
Dus dan ben ik in feite de tekst aan het lezen en hoor je mijn stem wel.
Zeg, hoe lui is dat niet?
Ik heb deze tekst al geschreven en nu ga ik die nog eens zelf voorlezen ook.
Wat gaan jullie dan doen?
Een klein beetje goodwill tonen hé seg (dat Engels wordt hier een dingetje)!
Het moet van beide kanten komen!!!
Of niet soms?
Aan de andere kant verhoogt eenrichtingsverkeer natuurlijk de veiligheid.

Bon.

Hoe dan ook doe ik nog even verder.
Want ik was iets aan het vertellen.
Allez ja, aan het typen.
En de luie mensen onder ons waren die met mijn stem aan het lezen, de rest was samen met mij de krachten aan het bundelen en zelf ook iets aan het doen. Hoera voor de rest! En ook voor de luie mensen. Jullie kunnen er ook niet aan doen mij persoonlijk te kennen. En het is al zeker niet zo dat jullie daarvoor moeten gestraft worden. Extra moeten gestraft worden is juister, want jullie moeten het ook al doen met de levende versie van mezelf. Qua opofferingsgraad kan dat al tellen.
Ik zou er een kleurcode op plakken, maar ik kan geen kleurcodes meer zien. En neen, ik ben niet kleurenblind. Dus je hoeft al helemaal geen speciale bril op te sturen die de kleurenblindheid zou kunnen verhelpen.

Maar de ganse Corona/Covid-19 periode zorgt dat er over niks anders meer gesproken wordt dan over C.

De Mexicaanse biermopjes zijn al lang naar de achtergrond verdwenen.

Tussendoor toch even een klein Corona-weetje, omdat het hier alsnog iets of wat educatief zou zijn:

Corona, officieel Corona Extra, is een Mexicaans biermerk van brouwerij Grupo Modelo, onderdeel van AB InBev. Het heeft een alcoholpercentage van 4,5% en een lichte kleur. Het bier wordt geleverd in een fles van blank glas waardoor het beperkt houdbaar is.

Waarmee ik niet wil aanzetten tot alcohol gebruik. Noch misbruik.

Einde van de dienstmededeling.

In de tussentijd zijn er dus kampen ontstaan van mensen die aan de ene kant “Corona” zeggen en aan de andere kant “Covid-19”. Waarbij er nog een derde groep is die ook dat laatste nog eens afkort naar gewoon “Covid”. Want ja, ‘19 zijn we al lang niet meer. We zijn zelfs bijna ‘21.

Maar we zijn dus op het punt gekomen dat de ene groep meewarig kijkt wanneer de andere C benoemt en omgekeerd.

En dat.
Dat zijn wij dus.

De mensheid.

De meest ontwikkelde diersoort.
Op dit eigenste moment.
In het midden van een zeer uitdagende en veeleisende periode.

Met het altijd klaarstaand vingertje!
EN MAAR WIJZEN.

Dus heb ik het even gehad.

Ik wou dat efkes kwijt.

But, please prove me wrong! (’t laaste Engels voor vandaag. Beloofd! Neen, echt. Ik meen het.)

En wees lief voor elkaar.

Virtuele knuffel,
Papa Toch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.