Meneertjespraat – Quarantainestyle

Hun mond staat niet stil. Dat en hun benen. 1% van hun energie en ik doe een gooi naar een toptijd tijdens een marathon rond de kerktoren in Covid-19 tijden. Op blote voeten voor de goede verstaanders, achteruitlopend en zonder slapen. Zei ik al dat ik het op één been ga doen?

Hun uitermate logische vervoegingen van werkwoorden, in hun hoofd althans, zijn niet meer bij te houden. Daarnaast wordt hun woordenschat breder en rijker met af en toe een freestyle momentje waarop ze een kleine toevoeging doen aan Den Dikken.

Ik citeer #meneertjenummer2 in tijden van de Covid-19 lockdown. Zo letterlijk mogelijk. Of toch wat blijven hangen is in mijn troebel geheugen. Dit laatste woord schrijft overigens makkelijker dan ik het als West-Vlaming kan uitspreken.

“Waar is diene corona? Ik zal hem krijgen, ik maak die kapot, kom maar op!”

#meneertjenummer2 heeft de oplossing dames en heren. Hij maakt die gewoon kapot. Ik heb al wat gedreigd om hem los te laten, maar op vandaag is het nog altijd 1-0 voor de pandemie…

#Meneertjenummer2 “Papa, waarom moet jij eigenlijk altijd werken nu wij thuis zijn?”

– Omdat ik centjes krijg van mijn werk en we bij de gelukkigen zijn die nog mogen werken.

M2 “Maar, jij hebt centjes, mama heeft centjes, broer heeft centjes en ik ook. Als we die nu eens allemaal samen op de grootste rekening zetten, dan hebben we toch centjes genoeg? Dan moet jij niet meer werken en kan je met ons spelen.”

Voila.

Simpel.

De juf heeft in een mail gevraagd naar een foto van jullie opgeruimde kamer.

#Meneertjenummer2 “Is dat echt waar? Of maak jij een fopje? Want jij bent wel een foppermans hé?”

Ik kon maar eens proberen op 1 april hé…

#meneertjenummer2:
“Zeg papa, het is vandaag 2 april.”
– Ja jongen
“Ik mag toch nog altijd foppen maken hé?”
– Ah neen, dat is enkel op 1 april. Nu moeten we terug een jaartje serieus zijn beste vriend.
“Dat is niet waar! De Paashaas heeft mij verteld dat ik nog foppen mag maken!”
– Oh, heb jij de Paashaas gezien?
“Neen, maar hij heeft achteraan in de tuin een briefje opgehangen aan de boom.”

Alle leugentjes zijn goed om toch maar foppen te kunnen maken…

Smijt de beste uitspraken van jullie nageslacht hieronder! Of op social media. En laat ons meegenieten. Mijn mondhoeken danken u!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Wat hebben ze toch veel fantasie!
    Hier nog eentje die vindt dat mama niet moet werken. Heeft ze zelfs aan mijn baas gezegd, tijdens een Teams-meeting. Hij kon er gelukkig mee lachen :-).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.