10 tips om je kids creatief bezig te houden tijdens de corona crisis

Je wordt online rond de oren geslagen met allerhande tips and tricks om je kinderen (vooral creatief) bezig te houden tijdens de corona crisis.

En als volwassene voel je jezelf moreel verplicht om in dit circus mee te stappen. Alleen al het feit dat je op deze titel hebt geklikt bewijst mijn gelijk. Je denkt zelfs niet meer kritisch na, want je zou toch al moeten weten dat ik een hekel heb aan het woord “kids”.

Horendol word ik er van.

Vertel me liever hoe je fulltime van thuis uit kan werken, de was, de plas, boodschappen kunt doen en eten maken, tussendoor voldoende kan bewegen en daarbovenop ook nog eens MacGuyvergewijs je kinderen een robot kan laten maken met een wc-rolletje, een oude computerchip en een haarspeld!

Buiten het praktische feit dat je dit materiaal voor handen moet hebben, wat met alle wc-rol hamsteraars lang niet meer evident is in deze tijden, heb je idealiter ook al een handboek geschreven en een stapsgewijze tutorial opgenomen die de kinderen via een filmpje kunnen bekijken (bloopers included). Had ik de bijhorende podcast al vernoemd met extra duiding? Dit is natuurlijk slechts de korte versie van het luisterboek die je rond het robotthema hebt ingesproken en de voorloper van de 4-delige boekenreeks die volgens de verschillende leerniveau’s en in alle landstalen zullen worden uitgebracht. Uiteraard wordt alles live uitgezonden via social media en volgen na afloop van de activiteit professionele foto’s van de verschillende stappen, met close-up materiaal uit alle mogelijke invalshoeken. Dronebeelden erbij? Dronebeelden erbij! Als slot volgt een debriefing met alle hoofdrolspelers en kunnen er interactief vragen gesteld worden door de fans. Om het helemaal af te maken volgt een online poll die het volgende thema zal bepalen. Want uiteraard was dit slechts een opdracht om de eerste 2 uur van de dag creatief in te vullen, wat had je gedacht?!?

Ik hoorde het Alex Agnew en Siska Schoeters deze week bij Danira in Vandaag graag zeggen:

“FRET KAK!!!”

mogelijk waren dit niet hun exacte woorden, maar het was toch wat bij mij bleef hangen.

Siska vertelde met gepaste trots dat haar 3-jarige dochter ondertussen wist hoe ze de reclamefilmpjes op YouTube kon wegklikken terwijl ze zelf wat werk probeerde te verzetten. Alex liet zijn tienerdochter haar vrije tijd I-pad gewijs invullen. En dat was ok!

Laat je niks op de mouw spelden en laat andere mensen je niks opleggen.

YOU ARE DOING A GREAT JOB!!!

Je kinderen leven nog (controleer dit even, soms zie je hun ogen knipperen…), ze krijgen te eten, ontvangen liefde en affectie van hun ouders die hen nu veel meer zien dan op andere dagen en krijgen naast een spoedcursus basishygi├źne die hen nu door de strot wordt geramd, allerlei nieuwe begrippen rond hun oren gesmeten waar we zelf tot over 3 weken het bestaan niet van kenden…

Geef jezelf en hen dus was ruimte om dit allemaal te verwerken.

Pak elkaar vanop een afstand eens goed vast en #blijfinuwkot

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Liese schreef:

    Damn right!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.