Netwerken

De regen viel met bakken uit de lucht. Vooruitziend als hij was had hij regenjas noch paraplu meegenomen. De ondergrondse parking bracht tijdelijk soelaas. Het aanpalende winkelcentrum bracht hem dichter bij zijn bestemming. Half bescherming zoekend onder de dakrand liep hij naar de lichten waar de goden hem goedgezind waren en hij direct groen voorgeschoteld kreeg. Een spurtje en een iets te diepe plas later stond hij zichzelf uit te wringen onder het afdak van the place to be.

Hij bestelde een drankje aan de bar. Een frisse limonade met limoen en gember leek hem wel lekker. De barvrouw ontving zijn bestelling met de glimlach en vroeg of er een ijsblokje bij mocht. Ginger-Lemon soda on the rocks ladies and gentlemen. Leer hem uitbundig zijn. Laat de avond maar komen dacht hij en hij zocht een tafeltje op.

De eerste hapjes werden geserveerd en in zijn ooghoek merkte hij een dame op die duidelijk ook dezelfde vooruitziendheid had gehad als hijzelf. Ze stapte met stevige, doch elegante tred richting de toiletten om enkele minuten later de andere richting uit te flaneren met haar doorweekte kledingstukken in de hand.

In de tussentijd kreeg de hoge bartafel enkele bezoekers te verwerken.

Hapjeszoekers.
Fingerfoodlovers.
Avondetenbespaarders.

Hoi.
Hallo.
Goeie avond.
Nogal een weertje hé.

originele openingszinnengalore

De meest originele openingszinnen vlogen elkaar om de oren.

De doorweekte dame kwam er ook bij staan. Iets of wat schuchter probeerde ze wat eten te scoren en mee te luisteren naar de gesprekken. Hun blikken kruisten zonder dat het ongemakkelijk werd. Je voelde een bepaalde spanning die zich aan het opbouwen was waarvan alleen zij twee zich bewust waren. Er hing een vibe tussen hen en hun blikken gingen schichtig van boven naar iets lager. Hij kon er niet aan doen, maar net onder haar sleutelbeen bleef zijn blik iets te lang hangen. Ze merkte het op en bracht subtiel haar rechter hand naar haar linker schouder. Om het gestaar te doorbreken.

F*ck dacht hij.
Dat was niet de bedoeling.
Straks vindt ze me een freak.
Ik moet nu handelen.
Zeg iets jongen.
Zorg dat je niet als pervert aanzien wordt.
Wacht nu toch niet zo lang.
Doe je mond open man.

Sorry dat ik even naar jouw borsten staarde, maar die naamstickers hangen echt op een zeer ongemakkelijke plaats.

Ja, hij wist het nu wel zeker.

Qua openingszin zou deze wel blijven hangen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.