Tabula rasa

Een herfstblaadje dwarrelde pardoes op zijn hoofd.

Gezwind plukte hij het blad uit zijn haar en bestudeerde het minutieus. De kleuren en de vorm van het blad brachten hem in een warme herfstsfeer waarbij kastanjes werden gepoft in de open haard met gluhwein à volenté.

papatoch.be - tabula rasa

Hoe kwam hij bij die gedachte? Gluhwein had hem nooit kunnen bekoren. Te zoet en te plakkerig. Veel liever zette hij zijn lippen aan een warme tas chocomelk. Even blazen om het gehemelte te sparen en ondertussen de handen warmen rond de tas. Zachtjes kon zijn lichaam terug ontspannen en ebde de koude weg.

De wandeling had hem deugd gedaan. Even in de frisse lucht vertoeven was altijd al het middel bij uitstek geweest om zijn hoofd leeg te maken. Er zit helemaal niet veel in, maar toch moet het er bij wijlen allemaal uit.

Clean desk.

Alsof er één grote witte tafel in het midden van zijn bovenkamer gepositioneerd staat. Met daarop alle gedachtes, ideeën, to do’s, inzichten en beslommeringen. Een klinisch abstract beeld. Tijdens de wandeling duwt de wind de deur van de bovenkamer open met een ongeziene kracht en blaast alles wat voordien ongeordend op tafel lag van tafel.

Als bij toeval worden sommige zaken perfect op stapeltjes geklasseerd en worden andere zaken gelinkt aan elkaar zonder voorafgaande inzichten.

Een wandeling kan wonderen doen.

Tabula rasa.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. AnythingEls schreef:

    Dat is zo, gedachten ordenen en leegmaken en al :-).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.