Dit is het einde

Dit is het einde.

Geen paniek.
Niet van deze blog.

Probeer uw ademhaling terug onder controle te krijgen.
Hyperventileren is nergens voor nodig.

Rustig.

Adem in.
Adem uit.

Ik beloof dergelijke spanningsboog nooit meer als eerste in een blog te gebruiken.

Kalm maar.

Dit is niet het einde van deze blog.

Ssssht.

– “How jong, Thijs, dat was efkes verschieten man!”

Excuses. Dat was niet de bedoeling.

– “Ja, maar toch jong, niet meer doen hé!”

Ik doe m’n best.
Nogmaals mijn excuses.

Soms zit er een ideetje in mijn hoofd en dan moet het er uit. Zo dacht ik bij deze blog eens omgekeerd te beginnen. Met het einde dus als eerste. Maar ik begrijp dat dit zonder uitleg behoorlijk vreemd over kan komen. Tegelijkertijd is het ook een soort verrassingseffect. Dus het aankondigen zou direct het concept om zeep helpen en ook de verrassing wegnemen. Ik denk er nog even over na hoe ik dit alles kan rijmen met een lagere impact op jullie cardiogram.

Maar zo zat ik toch even in jullie hart.

Een moment dat ik zal koesteren.

Voor jullie is het niets nieuws. Jullie zitten als lezer zo vaak in mijn hart…

Hoe melig klonk dat?

Zo melig als het in mijn hoofd klinkt wanneer ik het typ of toch ietsje minder?

Bestaat er een meligheidsscorebord? Een meligheidsmeter?

Waarop we dan kunnen aflezen hoe melig iets is. Goh, Thijs, je schreef het met een meligheid 4, maar bij mij kwam het binnen als meligheid 7. Zou daar dan overleg kunnen over bestaan en consensus op het einde met een billijke meligheid 5,5?

Nu vraag ik mij opeens af met welke stem jullie de teksten lezen op mijn blog? Doen jullie dat met jullie eigen stem of eerder met een stem waarvan je denkt dat die bij mij hoort?

Een uitermate mannelijke stem en zo? Ahum. 

Hey, het maakt niet uit. Het is jullie hoofd. Je doet ermee wat je wil. Ik was gewoon even nieuwsgierig. Als je het wereldkundig wil maken, smijt het hieronder. Of op Facebook. Of mail me op hello@papatoch.be. Smijt er gerust een geluidsfragmentje bij. Dat maakt het des te aanschouwelijker.

Zo, bedankt dat ik even in jullie hart en hoofd mocht zitten. Ik ben er mee weg voor ik jullie strot uit kom.

Ebdem?

Geluidsfragmentje -> strot…

Bon.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Liese schreef:

  ja dat is een goeie vraag over die stem. Gezien ik je stem niet ken. Maar lees ik de teksten van de mensen wiens stem ik wel ken anders? Misschien wel, ik kan beter de nuances leggen en ik begrijp gemakkelijker hoe ze iets bedoelen.

  Like

 2. AJCoco schreef:

  Dit moet ook eens kunnen! Haha zalig! 🙂
  Ik lees in mijn eigen stem geloof ik…
  Inclusief nodige intonatie hihi!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.