Woorden Wolken Walhalla

Ik kan schrijven, voor mezelf, niet anders verklaren dan door de vergelijking te maken met het weer.

Belgisch weer zorgt voor productieve dagen, op tropische momenten is het dan weer muisstil in mijn hoofd. Dat komt omdat mijn woorden op wolken leven. Wanneer er teveel wolken zijn botsen deze tegen elkaar en druppelen de woorden naar beneden. Soms vormt zich een kabbelend beekje, op andere momenten is het een niet te stoppen en alles verwoestende tsunami. Op dat ogenblik kunnen mijn vingers niet snel genoeg typen om alles te ordenen en visueel te maken wat ik in mijn hoofd reeds geschreven zie.

De eerste die een copy-paste kan maken van de verhalen in mijn hoofd naar een digitale vorm, die krijgt een standbeeld. Of een foto van een standbeeld van iemand anders. Mijn beeldhouwkunsten zijn onbestaande of op dit moment nog onbekend. Zowel voor mezelf als voor de ontvanger van het mogelijke standbeeld.

Dankzij deze eenvoudige CTRL+C/CTRL+V techniek schrijf ik op bewolkte dagen 3 boeken en lees deze vervolgens in de tropische zon vergezeld door een Mojito aan de zwembadrand, plonzend met mijn voeten in het water.

Dat hoeft niet, dat laatste, maar het zou wel een zeer aangename setting zijn.

Zo rigide ben ik uiteraard niet, het mag net zo goed een glaasje Ricard zijn als aperitief onder een pergola in de schaduw aan een grote tafel. Dik gezaagde eik op een stalen frame. Een bordje gemengd daarbij. Af en toe de ogen van mijn boek afhalend doordat er op de achtergrond BOMMETJEEEUUUH wordt geroepen door één van of beide meneertjes net voor ze het watervlak doorklieven van het zwembad.

Dat kan ook.
Uiteraard!
Flexibiliteit troef hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.