Potversnippie

on

Eens goed vloeken, dat kan g#dv&rd@£me deugd doen.

Maar wat als die kleine rakkers meer opnemen dan je zou willen? Hoe reageer je daar dan op?

Stel een vraag terwijl de meneertjes naar TV kijken en je mag hem duizend keer herhalen. Gebiologeerd heet zoiets. In trance noem ik het. Tunnelvisie en oorkleppen op. Er mag een bom ontploffen, ze hebben het niet gehoord. Tussen hen en de beeldbuis staan zorgt voor kopjes en bovenlijfjes die in ongeziene bochten gewrongen worden om toch nog een glimp te kunnen opvangen van wat er te zien valt op het beeld. Als je lang genoeg blijft staan kijken ze op een bepaald moment toch (geïrriteerd) jouw richting uit en kan je jouw vraag herhalen bij volle aandacht.

Zeg me dat dit niet herkenbaar is.
Niemand?

Dit werkt in 99,9% van de gevallen zo.

De ene keer dat ze wel iets horen is wanneer er ver van hen verwijderd, maar nog net binnen hoorafstand, een welgemeende vloek jouw mond verlaat.

Toen meneertjes nummer 1 & 2 leerden praten, was een welgemeende vloek één van de eerste dingen die ze goed verstaanbaar konden herhalen wanneer de echo ervan nog maar net door het huis galmde.

Meneertje nummer 1 zei op een bepaald moment nadat we zijn woordenschat wat rijker hadden gemaakt met enkele krachttermen:

“Oei, ik denk niet dat wij dat mochten horen…”

Meestal reageren we erop wanneer ze dergelijke woorden gebruiken met de vraag om dat even te herhalen. Dan weten ze al hoe laat het is en dat we deze liever niet horen.

Maar godmiljaardedju, soms zou het gedikke toch deugd doen.
Dat zal bij hen niet anders zijn.

Hoe doen jullie dat?

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Liese schreef:

  godverdomme shit en fuck zijn mijn drie favoriete vloekwoorden. In mijn job heb ik dan nog eens soort van een voorbeeldfunctie dus ik moet er echt op letten en hoe meer ik erop let, hoe meer het opvalt dat het er echt soms over is. Tegen mijn kinderen geef ik toe dat dit van mij een slecht kantje is en dat ze mij erop mogen aanspreken. Op het werk zeg ik wel eens “oei” als ik weer eens vloek en dan lachen ze wel eens met mij. Blijft moeilijk.

  Like

  1. Papa toch schreef:

   Schitterend Liese. Het hoeft ook helemaal niet negatief te zijn. We vroegen gisteren aan meneertje nummer 1 of hij wist wat vloeken was en hij zei: “Ja, hoor, dat is een beetje plezier maken.” En dat is het soms ook wel. We waren al blij dat er niks was blijven hangen van onze vloekpartijen, maar ik weet niet of de link volledig duidelijk is tussen het effectieve vloeken en de term vloeken.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.