Vaderdagcadeautje – The review

Na mijn vaderdag cadeautip van vorige week, wil ik jullie inzicht geven in hoe mijn Vaderdag eruit zag.

Puur technisch gezien begon deze rond het kampvuur op de Vaderklapdag. Just is just. Een dag telt 24u en op dat moment zat ik gezellig op een baal stro te keuvelen met een tiental andere vaders rond het vuur. Marshmallow op een stokje, haren op mijn hand roosteren, ruiken als een gepluimd kieken en smullen maar. Dat gerookte en de verbrande geur paste perfect bij de whiskey-tasting die daarop volgde. Ik ken zelf niks van whiskey, maar gelukkig konden we rekenen op een zeer deskundige uitleg van één van de aanwezige vaders.

Ik kreeg echt een warm gevoel vanbinnen, nu weet ik niet of dat door de whiskey, het kampvuur of de sfeer kwam.

Enkele uren later zocht ik de meneertjes op in hun tent. Even genieten van hoe ze hun eerste kampeernacht ervoeren om daarna zelf in dromenland de prachtige dag nogmaals de revue te zien passeren.

De ochtend werd op gang getrokken door enkele enthousiaste stemmen in de omliggende tenten, het kwaken van de kikkers in de vijver en het iets te luid binnensmonds gevloek van een vader die blootsvoets een uitstekende piket ontdekte op weg naar het toilet.

Ik volgde het voorbeeld, ontweek de piket, en schreed door het ochtenddauw met twee peuters op de arm naar het toilet. De gedachte aan dat tafereel zorgt ervoor dat ik het opnieuw warm krijg vanbinnen. Denk er nog enkele fluitende vogeltjes bij en je weet dat dit als vader genieten is. Tot de geur geproduceerd door die kleine nakomelingen in dat toilet je terug naar de realiteit brengt.

GOEIE MORGEN!

Daarna volgde een deugddoend verzorgd ontbijt met versgebakken spek en eieren, stokbrood en croissants. Perfect begin van de dag.

Na het opruimen van de tent, een laatste spelletje met de kinderen eneen bedankingswoordje aan de organisatie en de deelnemende vaders voor het mee maken van deze prachtige herinnering, trokken we huiswaarts.

Daar werden we opgewacht door Mama toch met een overheerlijke picknick in de tuin. De meneertjes spurten direct de trap op naar hun kamer om hun zelf geknutselde meesterwerkjes aan papa te kunnen tonen. Na de instructie:

“Nog niet piepen hé papa, efjes wachten tot we buiten zijn!”

mocht ik na een eerste versnapering het cadeautje van meneertje nummer 1 openmaken. De geknutselde papabeer en mini-beer op een schoendoos prijken vanaf nu op mijn nachtkastje. Ook het gedichtje werd met verve ten berde gebracht. Daarna maakte een dolenthousiaste meneertje nummer 2 zélf zijn cadeautje open.

“Ikke cadeautje opendoen voor jou papa!”

Wat een flinke helper. Een sleutelhanger van zijn handje op krimpfolie sprong te voorschijn na een laatste flinke ruk aan het cadeaupapiertje. Deze hangt omhoog aan het rekje in de living omdat ik vrees dat het mijn broekzak niet lang zal overleven.

Dikke merci aan juffrouw Belle en meester Wouter voor de mooie geschenkjes en de dito woorden die in de mond gelegd werden van de meneertjes.

Na de overheerlijke maaltijd wilden de meneertjes gaan fietsen. Meneertje nummer 1 wou op straat fietsen en meneertje nummer 2 ook. Daarvoor moest hij eerst zonder wieltjes leren rijden, waarop het prompt ok was om zijn steunwieltjes van zijn fietsje te doen. Twee rondjes instructies en licht vasthouden op de parking van de achterliggende school en weg was hij!

Had die kleine meneer dit even opgespaard voor Vaderdag. Wat een kerel! Wat een prachtig Vaderdag cadeau!

ps: let niet op mijn meeloop-move. Dat is de officiële papa-leert-mij-fietsen-en-loopt-ondersteunend-en-stuntelig-mee-loop.

Nadien volgde nog een terrasje na een fietstocht langs het water en een etentje op het terras van De Zotte Mutse (aanrader) waar de meneertjes hun hartjes konden ophalen op de speeltuin en al voetballend op de petanquebanen.

Voldaan werd de dag afgerond nagenietend in de zetel, onszelf dankbaar prijzend om de twee kleine, unieke schepsels die we samen hebben voortgebracht en die er voor zorgden dat deze dag een naam kreeg.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.