Geboorteverlof

Na mijn blogpost over het ultieme Vaderdag cadeau, kwamen er heel wat reacties los rond wat nu eigenlijk het beste cadeau zou zijn voor vaders. 

Voor velen was het materiële uiteindelijk toch niet zo belangrijk en de meeste mensen konden mijn redenering wel volgen. Wat natuurlijk absoluut geen must is. Iedereen mag zijn mening hebben. En houden.

Een reactie die ik zowel onder de blog als op social media terug zag komen was echter dat het mooiste Vaderdagcadeau start bij de reden waarom we Vaderdag vieren. Langer thuis zijn na de bevalling stond/staat met stip op één.

Zelf vond ik het ook behoorlijk snel om mijn kroost en vriendin achter te laten na 10 dagen vaderschapsverlof. En ja, dat is al beter dan vroeger, toen het er 3 waren als ik me niet vergis of helemaal geen nog daarvoor. In de Scandinavische landen doen ze het nog beter met veel langer vaderschapsverlof en uit studies blijkt het ook beter te zijn voor de latere band met de vader.

Nu hangt er natuurlijk nog heel wat taboe rond dit vaderschapsverlof/geboorteverlof. Samen met het opnemen van ouderschapsverlof is dit als man een gevoelig onderwerp om aan te snijden bij jouw baas of bazin.

Daarom ondertekende ik deze week de petitie om het geboorteverlof op te trekken van 10 naar 20 dagen. 

Wat vinden jullie? Is 10 dagen voldoende of was het handiger geweest mocht je jouw partner iets meer hebben kunnen helpen in de beginfase van dat nieuw leven?

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. resaarcle schreef:

    Op naar een Scandinavisch systeem! 10 dagen is echt ontoereikend voor papa, mama én kind!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.