Kampioenenfeestje

Een tijdje geleden volgde ik een seminar dat mijn leven heeft veranderd. Mijn manier van denken, doen en wat dat met zich mee brengt. Dit alles uitleggen is niet de bedoeling van deze blog, maar er werd ook verteld dat je jouw successen moet vieren, hoe klein ze ook zijn. Al gaat het om een minimale vooruitgang voor de buitenwereld, maar is het voor jezelf een gigantische stap richting het einddoel, vier als nooit tevoren. Maak een vreugdedansje en schreeuw jouw vreugde uit!

Tot daar de theorie. De implementatie voor een uitermate nuchter persoon zoals mezelf is een ander paar mouwen. Laat het ons maar eerlijk een kleerkast noemen. Gevuld met enkel pulls met lange mouwen. Ik heb lange armen, dus het zijn heel erg lange mouwen. Met zo’n ribboordje, die je moeilijk over jouw armen kunt trekken. Enfin, je begrijpt wel wat ik wil zeggen.

Het lukt me. Inwendig al een beetje. En dat vier ik inwendig al een beetje. Voor mezelf klinkt het alsof er een kampioenenviering aan de gang is. De buitenwereld ziet een glimp van een glimlach verschijnen. Een mondtrekking hoor ik in de wandelgangen fluisteren, een zenuwtrek zegt een ander, er zat iets op zijn lip mompelt nog iemand anders.

Ik hoor het wel, maar ik luister niet.

Dit is mijn feestje.

Dat geweldige gevoel van overwinningen consumeren probeer ik sindsdien over te brengen op de meneertjes.

Ze beseffen het nog niet, maar waren vooral blij dat toen meneertje nummer 1 zijn eerste zwembrevet binnenhaalde, met een heuse “echte zwemtas”, ze als beloning pedagogisch verantwoorde frietjes mochten gaan eten.


Zij noemen het overigens gewoon frietjes.

Deze laatste foto is trouwens van vorige zomer toen we buiten op een bankje zaten te wachten op onze frietjes. Nu hadden we het iets te druk met vieren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.