Bijzonder

Wat bijzonder is aan deze blog: jullie lezen dit allemaal.

Soms neem ik jullie mee in een zin. Willen of niet. Vaak kort. Maar soms kan die zin ook oneindig lang zijn, klaarblijkelijk zonder einde, punt of pointe, steeds verder lopend over de letteren, gescheiden door leestekens, dan denk ik dat jullie ook even stoppen, dat er een stilte is in jullie hoofd bij iedere komma of punt. Frappant vind ik dat. Precies of jullie rondlopen in mijn hoofd. Even ronddwalen en dan weer blijven stilstaan. Wat rusten. Een beetje neerzitten of liggen. Er is klaarblijkelijk plaats genoeg. Dat is dan weer het voordeel van mijn hoofd.

Ergens geeft het me een bepaald gevoel van macht.

Heel vreemd.
Omdat ik bepaal wat het volgende woord is dat onder jullie ogen komt.
Zouden echte schrijvers hier ook over nadenken? Dat iedere letter die zij op papier zetten. Ieder beeld dat zij waardig achten te publiceren, dat die gelezen wordt?

Die gedachte verlamt me bij momenten. Het maakt me tegelijkertijd ook nederig. Want ergens wil ik jullie kwaliteit bieden. Letter na letter. Wat natuurlijk niet kan. Ik ben geen geschoold schrijver. Er schuilt geen achtergrond of kennis achter dit alles.

Goesting.

Dat wel. Tonnen goesting en liefde om preciezer te zijn. Voor het woord. Man, wat klinkt dit plots beladen. Dat was ook niet de bedoeling.

Woordliefde.

Intens blij kan ik worden van woorden. Of het nu om beeldspraak, verbasteringen of om woorden uit oude letteren gaat. Mijn inwendige ik maakt een klein sprongetje. Bescheidenheid weet je wel. Met kleine sprongetjes komen we er ook wel. Vele kleine sprongetjes zorgen namelijk voor heel veel indrukken en daarbij horend plezier.

Ik weet dat dit alles niet helemaal op deze papablog past, maar ik wou het jullie toch even vertellen. Want het is door die papavertelsels dat ik even in jullie bovenkamer kan ronddwalen.

Elk op z’n beurt is niet te veel denk ik dan.

Om samen met mij even te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Het doet mij dan ook enorm veel deugd dat deze blog bij verschillende onder jullie een plaatsje heeft gekregen in de afgelopen maanden op de to-read-lijst, wanneer jullie ’s avonds in de zetel zitten of ’s morgens op toilet, of tussendoor tijdens een pauze op het werk.

Jullie reacties vind ik dan ook hartverwarmend.

Zo, dit moest er even uit.

Merci!

Jullie zijn heel bijzonder…

papatoch.be - Bijzonder

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nathalie V schreef:

  Het kan best zijn dat je geen geschoold schrijver bent. Maar ik kom hier wel langs voor de manier waarop je schrijft. De inhoud is herkenbaar (ook voor mama’s), maar komt pas op de tweede plaats. Zo lang je niet over make-up gaat schrijven *rilling*, blijf ik je schrijfsels lezen. Voel je dus vooral niet beperkt in het beoefenen van jouw woordliefde.

  Geliked door 1 persoon

  1. Papa toch schreef:

   Nathalie, dankjewel voor het prachtige compliment! *wist blogpost over make-up*

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.