Spuugzat

Dagen zonder vlees is bijna voorbij. Tenzij je vegetarisch leeft.

Het brengt me terug bij eten. Tips & Tricks daarover las je in mijn vorig blogbericht rond eten. Maar het brengt me ook bij alles wat daarbij hoort.

Hier las je al dat de melk af en toe niet verteerd werd en dat daardoor de ingang verkeerdelijk als uitgang werd aanzien en zodoende ook gebruikt.

Af en toe gebeurde het dat de in- en uitgang verwarring de kop opstak.

Indien u over een gevoelige maag beschikt, raad ik u aan om niet verder te lezen.

Meestal was dit in het midden van de nacht, maar aan restricties over de plaats houden de meneertjes zich niet. Zo liep het al de spuigaten uit in de slaapkamer, de badkamer, de zetel, de keuken, gewoon in de buitenlucht en zeer recentelijk in de auto.

De geuren, kleuren en slijmerige verhalen zal ik jullie besparen, die ken je als ouder wel. Het is de herkenbaarheid van het eten, wanneer het opnieuw het zonlicht ziet, waar ik het het moeilijkste mee heb. En de geur, nu ik erover nadenk, de geur best ook wel. Dat komt als verdienstelijke tweede en blijft het langst hangen.

Zeer duidelijk te herkennen voedingsstoffen:

  • spaghetti (de auto was het spaghetti incident, maar deze kwam ook al voor in de zetel en in bed)
  • pannenkoeken
  • boontjes
  • wortels
  • pasta in het algemeen
  • aardappelen

Al kunnen deze laatste twee wel eens voor verwarring zorgen wanneer de saus wel het verteringsproces doorlopen heeft. Ook wel te verwarren met vis, al brengt de elasticiteit hierin veelal duidelijkheid.

Moeilijker te herkennen waren die enkele keren toen we geen vers eten maakten, maar combinaties uit potjes gaven ergens onderweg of op uitstap. Man, de geur van zo’n potjes, vooral die met vis, saus en groentjes, ik krijg er nog walgneigingen van. Het was dan ook op voorhand moeilijk te onderscheiden wat wat was. Voor en na leken zo hard op elkaar.

Hoe dan ook, de meest recente doop van zichzelf en mijn auto door meneertje nummer 2 bracht deze nostalgische post teweeg. Gelukkig hebben zowel meneertje nummer 1 als meneertje nummer 2 het voordeel dat ze na de maagledeging verder geen last meer hebben. Even de mond spoelen en dat is dat.

Papatoch.be - Spuugzat
Beleefde jij spectaculaire kotsverhalen of ben je het onderwerp al spuugzat na bovenstaande opsommingen? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.