3 Tips & tricks bij het eten

on

Er zijn een aantal zaken belangrijk wanneer kinderen (zelfstandig) leren eten. Zie mij hier belerend een opsomming maken. Dat is helemaal niet de bedoeling. Doe waar je je goed bij voelt. Experimenteer en leer. Kijk naar wat bij jullie kindjes werkt en doe vooral dat. Laat je niets opleggen door anderen. Jullie zijn er dagdagelijks bij en weten als geen ander hoe jullie kinderen in elkaar zitten, wat werkt en wat al lang in de vuilbak gegooid werd. Hieronder geef ik enkele kapstokken, waar je, indien nodig, kan naar teruggrijpen.

Papatoch.be
Varieer

Verschillende lepels doen eten. Grote en kleine lepels, lepels met een korte of lange steel, zachte lepels, diepe of platte lepels. Voor elk wat wils in lepelland. We merkten dat door te variëren en een breed aanbod voor te leggen, dat er van in het begin flink werd gegeten. Bovendien kan je, als het eten wat minder gaat, altijd het trucje “nog één schepje” bovenhalen… bij ieder lepeltje.

First things first

Kersverse ouders, lees dit goed, er is namelijk een volgorde die dient gerespecteerd te worden:

  1. Cracottes
  2. Bad

Draai deze om en er komt een derde stap bij:

3.  Bad 2.0

Focus

Doe 1 ding per keer. Wanneer ze moeten eten, laat ze dan eten. Wanneer je woordjes aan het oefenen bent, focus je dan op het correct uitspreken van de woordjes.

Probeer niet, en ik herhaal, probeer NIET om deze twee dingen samen te voegen.

Zo is het geen goed idee en ik wik mijn woorden, om het ons zo geliefde woordje: PAPA aan te leren tijdens de groenten- of fruitpap.

nvdr. tenzij je achter de baby staat en jouw partner het geven van de voeding voor zich neemt. Dan kan het wel. Maar je moet snel zijn. Ik heb het dan over het wegspurten.

Smakelijk!

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.