Schouderklopje

Onderstaande tekst schreef ik zo’n vier jaar geleden. Ik moest er vandaag aan terugdenken, toen meneertje nummer 2 een luide melkboer liet na zijn flesje. Na het lezen van de tekst zal je begrijpen waarom. Wat gaat het allemaal snel!
(Ik schreef er tussen haakjes enkele actuele opmerkingen bij.)

Ik laat me dagelijks verrassen. Kan een mens alleen maar beter van worden. Een open geest in een gezond lichaam. Dat tweede, daar werken we aan (het blijft een actueel thema). Eigen aan verrassingen, ze komen onverwachts. Soms hoop je er op, maar deze keer zag ik het totaal niet aankomen. Ik had beter moeten weten, het kwam namelijk van de persoon die me het meest verrast op deze aardkloot. The little boy (meneertje nummer 1 gebruikten we toen nog niet, zou een beetje een stomme benaming zijn natuurlijk als je als enige kind rondloopt en er nog geen sprake was van een volgende in de nummering, meestal nummer 2).

Een mens is een gewoontedier en zodoende zijn rituelen er om in stand te houden. Zo lopen we nog even rond met de kleine man wanneer hij net zijn laatste fles naar binnen heeft gewerkt. Vinden wij leuker dan hijzelf waarschijnlijk, maar het is een knuffelmoment en zooooo zalig!

Voila, dat klinkt heel stoer en mannelijk. (Net wat we nodig hebben op zo’n papablog)

Net zo gisterenavond. Aloude traditie leert ons dat door het kloppen op de rug, sneller een boertje wordt gelaten.  Dat is de uitleg die we hem dan ook voorhouden. Dat van dat knuffelmoment houden we mooi voor ons.

Zacht tokkelend op zijn rugje loop ik dus rond op de kinderkamer. Ik stop, hij laat een boertje en dan komt het, uit het niets klopt hij me ook een tiental keer op de rug. Alsof hij wil zeggen, bedankt voadere, daar heb je me even goed geholpen, die kwam van diep!

Verrast door het moment moest ik mij inhouden om niet in lachen uit te barsten. Vertederd echter sprongen op dat zelfde moment ook bijna de tranen in mijn ogen. (Mannelijkheid troef!)

Een schouderklopje kan toch deugd doen.

En dan nu, voetbal en bier!

Follow my blog with Bloglovin

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Goofball schreef:

  whaaa hoe vertederend. Dat hebben mijn kleintjes nog nooit gedaan (maar ’t zijn gelukkig wel knuffelbeesten).

  Geliked door 1 persoon

  1. Papa toch schreef:

   Die knuffels zijn zalig!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.