Sorry boys!

Na het eten kijk ik opzij.

Ik kijk naar mijn zoontjes.
Ik kijk heel vaak naar mijn zoontjes.

Gewoon.
Kijken.
Observeren.
En genieten.

De onbezonnenheid, het pure, zorgeloze van die twee kleine mensjes. Daar kan ik van genieten. Minuten, als u het mij toelaat, uren aan een stuk.

Ik wil hen zo lang mogelijk in die bubbel laten leven. Zonder (voor)oordelen. Want eigenlijk voel ik me een beetje schuldig. Laat dat beetje maar weg. Ik voel me schuldig. Omdat ik hen hier heb neergepoot. In deze wereld. Op deze aardkloot. Waar er van de onbezonnen wereld die ik als kind heb gekend niet veel meer rest.

Mijn onbezonnenheid ging verloren in 1998. Marc Dutroux was ontsnapt uit de gevangenis. Dat was de eerste keer dat ik als kind schrik heb gekend om alleen op straat te lopen wanneer het donker was. Ik herinner me dat ik ongeveer 500 meter moest stappen van de voetbaltraining naar huis. In dat traject zat een niet verlichte bocht met dichtbegroeide struiken langs de kant. De terugweg was een extra intervaltraining na de training. De spurtjes die ik in die donkere bocht getrokken heb, zijn ontelbaar. Michael Johnson kon een puntje zuigen aan mijn bochtentechniek.

Eens Dutroux terug achter slot en grendel zat beleefde ik opnieuw een zorgeloze jeugd. Als jongen opgroeien in de jaren 80-90 was een zaligheid. Ik kan me evenwel niet voorstellen dat ik mijn mini-versies dezelfde vrijheden zal kunnen geven als diegene die ik zelf mocht ervaren.


En daar voel ik me best wel schuldig over.
Wat niet wegneemt dat ik er alles zal aan doen om hen een zorgeloze jeugd te laten beleven. Zorgeloos, maar iets minder naïef dan toen ikzelf opgroeide.

Het zou leuk zijn mocht iedereen daar zijn steentje toe bijdragen. Zodat we, voor de tijd dat we hier rondhossen, er een mooie plek van kunnen maken, voor hen, onze toekomst, omdat wij hen hier hebben gebracht.

Met alle liefde die in ons lijf en leden zit.

Vol goede bedoelingen.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Leontine de Wit schreef:

    Opgegroeid in dezelfde era!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.