One team!

14590992_1234839239913202_7134386719599624192_n

Sinds ik met deze papablog begonnen ben lees ik heel wat mamablogs. – Terwijl ik dit schrijf voel ik me heel erg mannelijk! –

Ik kende er al een paar bij naam en uiteraard begin je bij deze. Eerlijk, stuk voor stuk toppers. Waarschijnlijk bij iedereen al gekend, maar ik vind ze echt goed. Waarom? Door hun herkenbaarheid, no-nonsense en vlotte schrijfstijl: Verne & Jasper van Soetmin Demedts, Tales From The Crib van Kelly Deriemaeker, De Leuke Wereld van Lobke Gielkens, Josieslittlethings van Josefien De Bock, Erika Vantielen van ja, van haar fantastische zelf natuurlijk Het was op de laatste blog dat ik volgende post tegenkwam: De Perfecte Moeder is een Vader. De titel sprak me aan, de inhoud was zo herkenbaar als een flesje Coca-Cola zonder label. Daarom liet ik onderstaande achter als commentaar bij de blog:

Het mooie aan jullie is, als ik het lees, dat jullie een geweldig complementair team zijn. Dat mag ik zelf ook ervaren, maar ere wie ere toekomt, net zoals bij jullie is het mijn vriendin die alle planning en denkwerk voor vier doet. Wanneer ze er niet is lukt alles ook. Iets chaotischer, minder gepland, maar het resultaat mag er wezen. Een voetbalmetafoor ter illustratie, ik weet niet of hij volledig opgaat en wat doe ik nu een voetbalmetafoor gebruiken om een punt duidelijk te maken aan een vrouw, maar kom, hier ga ik: De mama is de coach/manager van het team, meester tacticus, alles touwtjes in handen, psycholoog als het moet, maar heeft een sterspeler nodig om resultaten te boeken. De papa is de nummer 10 van het team, meester technicus, frivool, nonchalant, maar heeft een goeie coach/manager nodig die hem de ruimte geeft.

De voetbalmetafoor werd aangenaam onthaald:

Haha, dat vind ik eigenlijk wel een leuke vergelijking! Maar ik ben dan ook een vrouw die wel een beetje voetbal kan verdragen :) Merci ook voor het mooie compliment!

 

Welke mamablogs mag ik zeker niet onthouden van mijn voetbalcommentaar?
Tease me!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.