Eerste schooldag

Papa toch

Terwijl de vorige blogteksten op deze papablog over de zwangerschap en de geboorte gingen, maak ik even een sprong naar de actualiteit. De reden: die kleine baby is ondertussen een grote meneer geworden.

Zijn precieze woorden:

“Ikke groot!”
“Ikke school gaan bij juffrouw Belle!”
“Ikke niet wenen.”
“Mama, papa niet blijven.”
“Mama, papa beetje werken hé.”

We probeerden hem de voorbije weken een beetje voor te bereiden. Van de grote meneer in de crèche naar groentje in de grote school.

Overenthousiast was hij. ’s Morgens blinkende ogen, zonder morren zijn nieuwe kleren aan, de dag voordien EINDELIJK zijn nieuwe jas willen aandoen. Na 3 maand: “NEEN, NIET NIEUWE JAS!” Was het nu: “Nieuwe jas aandoen, ikke school gaan.”

In de badkamer volgde ook nog volgende zin:

“Papa, ikke flink zijn, Sinterklaas glijbaan brengen douche.”

Om dit te kaderen verwijs ik jullie naar het Piet Piraat filmpje: Steven Stinkt. Waar Steven Stil stinkt, maar niet in bad wil gaan. Uiteindelijk lukt het de piraten om hem te wassen nadat hij geblinddoekt van een glijbaan het bad in glijdt.

Dat wil hij dus ook.

Sinterklaas neemt het even in beraad.

De overenthousiaste nieuwboren kleuter veranderde in een bevroren lammetje zodra we zijn klas binnenkwamen. Ontdooide even wanneer hij met een trein kon spelen met mama en papa, om vervolgens waterlandend geschoot te worden wanneer mama en papa de klas verlieten.

’s Avonds bleek dat hij nog even geweend had, vervolgens tot rust was gekomen op de schoot van de juf met zijn knuffel om daarna grote verhalen te vertellen. ’s Middags zijn bord volledig leeg gegeten, niet geslapen, maar een beetje rusten op een bedje om tijdens de namiddag een eerste kunstwerk af te leveren getiteld: “Verf op een zakdoek”. Toepasselijk thema.

Hij vond het bij navraag leuk, maar op de vraag of hij ’s anderendaags zou terug gaan, antwoordde hij dat hij thuis zou blijven.

Nog 15,5 jaar.

Nog even volhouden vriend…

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Liese schreef:

    jaaaa, vorig jaar kerstmis was het ook onze zoon zijn eerste schooldag. De eerste dag heeft hij niet geweend, de drie volle weken daarna wel….maar tis gepasseerd en nu moet ik smeken om een afscheidszoen….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.