Weeën vs Trap in de ballen

928350_318267731668006_174139334_n

Een zwangerschap, dat staat vooral gelijk aan de weg er naar toe. Ergens naar toe leven. 9 maanden lang, 40 weken. En toch overvalt het je, wanneer de bevalling er eindelijk aankomt. Dat las je al in mijn vorige post op deze papablog. Ja toch hé. Je hebt hem toch gelezen?!? Neen? Zet hem even open voor straks…

Dan was het water wel gebroken, de weeën kwamen maar zeer rustig op gang. Ik blijf het als man iets abstracts vinden, die weeën. Ergens volgt iedere man op voorhand volgende redenering betreffende de ervaren pijn bij een bevalling. Guys, correct me if I’m wrong:

Die vrouwen houden dat toch vooral in stand om elke vorm van pijn die de man ervaart de grond in te drukken met de standaardzin: “Gij zou niet moeten bevallen hoor, ge zou er in blijven!”.

Ergens werd ik in die gedachte bevestigd door mijn vriendin. Het voelde wat ongemakkelijk aan, maar (en nu volgen haar letterlijke woorden):

Als dat weeën zijn, dan weet ik niet waar al die vrouwen zo over klagen…

Dat was in de auto op weg naar het ziekenhuis beste lezer. We schrijven ongeveer 1u30 in de morgen. Hier kom ik later even op terug.

Ons zoontje kwam 5 dagen te vroeg op de wereld. Midden in het voorbereidingsproces van de kaartjes dus. Enfin onze voorbereiding. Ik besef heus dat we wat laat waren. Het gevolg evenwel: op het verlofkwartier nog snel enkele adressen naar de juiste lay-out van de adresstickers kopiëren…

Best vervelend overigens, mijn werk werd telkens onderbroken door lage-rug-massage tijdens de weeën. Toen de weeën elkaar te snel begonnen op te volgen, wat werken onmogelijk zou maken, was ik gelukkig klaar ;).

Net op tijd om bovenstaande bewering nog even in herinnering te halen.

Niet mijn beste plan zo bleek. Ze werd met een grijs ontvangen. Ik ben er nog altijd niet aan uit wat daar precies mee bedoeld werd. Hoe dan ook volgde kort daarop de vraag naar een epidurale.

We zullen het nooit weten. Mannen weten niet hoeveel pijn het doet om die prachtige schepsels ter wereld te brengen, evenmin weten vrouwen hoeveel pijn het doet om een bal recht in uw edele delen te krijgen tijdens een balsport.

Laat het ons daarom op een gelijkspel houden.

Faire deal?

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Liese schreef:

  en wat is het uiteindelijke resultaat van al dat persen en weeën opvangen?

  Like

 2. Nathalie schreef:

  Hihi geweldig. Weet je dat ik al 3 jaar wacht op een blog van mijn man over de gevoelens die hij had bij de bevalling of papa worden??

  Geliked door 1 persoon

  1. Papa toch schreef:

   Hoog tijd om eraan te beginnen 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.